Sweet dream
Anæstesi til din patient i din klinik.

VOKSEN

Fuld bedøvelse.

Ved fuld bedøvelse er du helt bevidstløs og mærker intet.

Du skal faste, for at du ikke skal kaste op under operationen, dvs:

Du må ikke spise fast føde, drikke juice, mælkeprodukter eller alkohol de sidste 6 timer før mødetid. Rygning frarådes.

Du må gerne drikke kaffe, te, vand eller saft - meget gerne sukkerholdigt - indtil 2 timer før mødetid.

For enkelte gælder særlige regler, og det skal vi nok gøre opmærksom på. Som hovedregel tages sædvanlig morgen-medicin med et glas vand.

Du skal føle dig frisk, er du fx forkølet udskyder vi indgrebet.

Det er praktisk at have løst tøj og flade sko på. Og helst ingen make-up, neglelak eller smykker – og slet ikke tunge-piercing.

Når du lægger dig på lejet får du et drop, blodtrykket bliver målt og du får nogle elektroder på brystet, så vi kan se, hvordan hjertet arbejder. Vi måler også, hvor meget ilt du har i blodet med en blød fingerklemme. Vi er også omhyggelige med at du ligger godt, så du ikke får tryk.

Bedøvelsen bliver sprøjtet ind gennem droppet. Det kan svide lidt, men det virker hurtigt. For at du kan få luft under behandlingen får du – når du sover - et rør gennem munden og ned til lungerne.

 

Så starter behandlingen.

Vi er hos dig under hele operationen, du er aldrig alene. Vi overvåger, at du sover, og dit hjerte og lunger fungerer godt.

Fuld bedøvelse er i dag meget sikker – alvorlige komplikationer utroligt sjældne og de skyldtes oftest ”andre alvorlige medbragte sygdomme”. Det er derfor, at anæstesilægen spørger så meget til alt andet end det, du skal behandles for.

Mindre bivirkninger ses til gengæld ofte.

Selv om moderne anæstesimidler giver meget mindre kvalme end i gamle dage, er det en hyppig bivirkning. Mange er lidt trætte og måske har man lidt hovedpine.

Mange har også ondt efter at have ligget - rygsmerter er hyppige. Nogen har lidt ondt i halsen eller er hæse bagefter, men det fortager sig næsten altid hurtigt igen.

 

Efter operationen bliver du på klinikken til du er nogenlunde frisk, men du vil stadig føle dig påvirket af medicinen. Derfor er du ikke i stand til at føre bil eller færdes i trafikken alene. Du skal køres hjem i bil, ikke i offentlige transportmidler. Og du skal ledsages af et voksent, fornuftigt menneske.

I forbindelse med indgrebet vil der oftest være lagt lokal-bedøvelse, for at du skal være smertefri. 

Speciallæge i anæstesi Per Vedel tlf 23 24 26 42, email: vedelper@gmail.com
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk